Miljö

KÖP FLASKVATTEN. AVGASER, VÄXTHUSEFFEKT OCH DISKVATTEN INGÅR I PRISET.

Som du märker är vi inte förtjusta i flaskvatten. Det beror inte bara på att vi vill sälja våra AquaBar maskiner, utan också på att flaskvattnet är ett hot mot miljön.
Flaskvattendrickandet orsakar (inräknat bl a transporter och hantering) utsläpp av över 93 ton (93 000 kilo) miljöskadliga växthusgaser varje dag. Bara i Sverige.
Som en jämförelse kan man tänka sig att ungefär 45 personer i morgon sätter sig i sin Ford Focus med miljömotor och istället för att köra kortaste vägen till jobbet, styr åt rakt motsatt håll. Efter 4 000 mil skulle de ha tagit ett varv runt jorden, varit framme vid sina jobb, klivit ut ur sina bilar och tillsammans ha släppt ut, just det – 93 000 ton växthusgaser.
Absurt? Javisst. Ungefär lika galet som att dricka flaskvatten.

HUR MÅNGA MIL HAR DITT VATTEN REST?

Allt vatten kommer någonstans ifrån: Om ni är anslutna till det kommunala vattennätet kommer det från närmaste vattenverk. Genom självtryck transporteras det i ledningarna fram till era kranar.
Flaskvatten är ofta betydligt mer berest. Flaskorna kan ha sett världen från såväl tåg som lastbil innan den landade på ert konferensbord. Så här långt är det till exempel mellan Stockholm och några populära vattenorter:

Evian/Frankrike till Stockholm: 166 mil.
San Pellegrino/Italien till Stockholm: 165 mil.
Ramlösa/Sverige till Stockholm: 56 mil.
Loka/Sverige till Stockholm: 28 mil.

VÅR MILJÖPOLICY.

Vi vill att våra barn ska kunna leva i den värld som vi idag är med och skapar. För att uppfylla denna önskan anstränger vi oss hårt för att återvinna så mycket som möjligt av våra produkter samt att minimera utsläppen från vår organisation genom miljövänliga transporter och genom höga krav på underleverantörer. Vårt mål är att alltid vara det mest miljövänliga företaget inom vår bransch samt att vara stilbildare i miljöfrågor för övriga aktörer på marknaden.

GRÖNA TRANSPORTER.

Vattentornet Friskt Vatten är ett uttalat miljöföretag i flera avseenden.
Vår slutprodukt är rent och friskt vatten - själva förutsättningen för livet! Därför tar vi miljöfrågorna på stort allvar och vi har bland annat investerat i servicefordon som drivs med biogas och även personbilar som är el-hybrider. Dessutom har alla våra medarbetare som kör bil genomgått en kurs i Eco-driving.